A taktikai  szabályok tanulása támadó-védő egységben 

Bevezetés

A választott játékstílus kialakítása jellemzi a csapatunkat, ami azt jelenti, hogy erőssé, ellenőrízhetővé és értékessé tesz bennünket. Ebben minden játékosnak egyformán fontos a szerepe, akik láncszemekként kapcsolódnak össze. Kiegészítik egymást és segítik egymás fejlődését. A leggyengébb láncszem jellemzi az egész csapatot, így az egyéni képességek és készségek fejlesztése elengedhetetlen. Nem lehet csak az aktuális kulcsemberekre építeni. Ez a koncepció arra ösztönöz bennünket, hogy olyan stílust, támadó és védő taktikát tanítsunk, amely az érzékeny egyetemi korosztályos kosárlabdázásban minden játékos számára elfogadható, vonzó, érthető és egyformán elérhetőek a szabályai, vagyis a követelményei tiszták és a feltételei teljesíthetőek, megtanulhatóak.  

 

Az edzések szervezése

Az edzői hivatás egyik legfontosabb részét az edzések szervezése jelenti. A módszer nagyban befolyásolja a csapat sikeres fejlődését.

Évek óta járok a kenguruk bajnokok tornájára, mely június első hétvégéjére esik. A látottak meggyőztek arról, hogy a tudatos és tervszerű munka nem csupán értelmessé teszi napjainkat, nem csupán egy tornán érünk el sikereket a gyerekekkel, de elkezdhetjük a komolyabb sportági munka előkészítését.

Azért, hogy ne vesztegessük el az edzésidőt